torstai 21. elokuuta 2014

Naisten oikeudet on niin so last season..!

Kyllähän sitä on kuultu kyllästymiseen asti että naisen euro on vain kaheksankytä senttiä ja työssä poljetaan. Mie opin sen kantapään ja akillesjänteiden kautta kun  rehvakkaana lähdin 16-vuotiaana raksalle todistamaan olevani vähintäänkin yhtä hyvä kuin ne pienet suuriegoiset miehenalut siellä. Vuosia väänsin hampaat irveessä ja veren maku kielellä todistaakseni jotain jollekkin, kunnes tajusin, että sisäisiä palleja vaatii ehkä enempi se, että myöntää omat rahkeensa tai niiden puutteensa, ja keksii silti suoriutua tehtävistään mallikkaasti jollain muulla tavoin.

Liian moni on luullut erheellisesti miun lukeutuvan niihin telaketjufeministeihin jotka polttavat rintsikoita ja kasvattavat kainalokarvoja vain koska naisten oletetaan leikkaavan ne. Jostain kumman syystä tasa-arvon vaatiminen mielletään nykyään naisen nostamista jumalasta seuraavaksi ja miesten ajukopan iskostamista siihen, että vaikka nainen pukeutuisi kuinka vähiin vaatteisiin tahansa, ei sitä ole lupa tuijottaa eikä siitä miettiä mitään eroottista. Sehän on esineellistämistä.
Mie ainakin myönnän satsanneeni välillä suuriakin summia alusvaatteisiin tai muihin hepeniin, jotta mieheni miut niissä näkiessään ei saisi katsettaan irti miusta. Oli esineellistämistä tai ei, ainakin siinä on miulla ollut tarkoitus saada vastapuolessa hormoonit jylläämään sokeasti. Useimmiten tässä on onnistuttu:)

Mutta oli nainen sitten kuinka heikoilla tahansa työelämässä, kärsiköön menkkakivuista ja synnytyksistä ja karvojen poistoista ja silmiä kirvelevistä vetyperoksidista ja seksistisistä mainoksista, on nainen onnistunut polkemaan miehen pohjamutiin yhdessä asiassa; vanhempien oikeuksissa.

Kun siitä pirun kahdenkymmenen sentin/pennin arvo-erosta on jauhettu kyllästymiseen saakka vuoskymmenet ilman sen kummempaa muutosta, mie kaipaisin välillä ihmisten havahtumista johonkin tärkeämpään seikkaan, nimittäin isien olemattomiin oikeuksiin.
Erojen astuessa voimaan on lapset automaattisesti äidin omaisuutta miesten tyytyessä kahteen viikonloppuun kuukaudessa. Liian monessa tapauksessa oikeudet olla lastensa elämässä evätään täysin. Ja siinä vaiheessa kun ei ole muuta todistetta isän kyvyttömyydestä toimia isänä kuin sana sanaa vastaan, on naisen sana raamatun kaltainen totuus. Koska siinä missä nainen joutuu työelämässä todistamaan olevansa samanarvoinen miesten kanssa, on miehen todistettava olevansa nuhteeton isä, siinä kuin äidiksi kelpaa kuka hyvänsä vaginan omistava.
Murheellisia tarinoita ja kohtaloita kuulleena voi vain ihmetellä, että millä perusteella lapsen synnyttäminen tekee naisesta paremman kasvattajan kuin mies voisi olla? Tottakai pitää muistaa ne totuudet, että lapsi on ollyt 10kk ajan kirjaimellisesti yhtä äitinsä kanssa ja usein synnyttyään luonut sen ensileimautumisen äitiinsä imettämisen yhteydessä. Joskus Jeesuksen vielä vetten päällä kävellessä nainen kai olikin se ainoa elinehto lapselle. Silloin äidinmaidonkorviketta ei saanut niin herkästi lähi Siwasta joka oli kaksneljäseittemän auki.
Mutta tänä päivänä, jolloin lapsen ruokkiminenkaan ei sido enää lasta enää toiseen vanhempaan...

Vaikka Suomi onkin kehityksen kärjessä mitä tulee vanhempainvapaisiin, niin miksi äiti saa halutessaan olla lapsen kanssa kotona 3 vuotta, kun taas mies saa isäkuukauden? Entä jos haluaisin mieheni kanssa olla kotona ja töissä vuoroviikoin? Tai vuorokuukausin? Vanhempainrahakauden aikana siis. No can do.
Totta hemmetissä lapsi leimautuu äitiinsä silloin enempi jos tämä on päivät tämän kanssa kotona.

Pienestä pitäen tyttöjä opetetaan varomaan poikia. Ne haluaa kumminkin vain sitä yhtä ja ainoaa, ja vahingon sattuessa jättää tytön lapsensa kanssa oman onnen nojaan. Jättää elaritkin maksamatta perkele.
Kukaan ei tohdi puhua ääneen niistä tapauksista, joissa mies on huiputettu isäksi. Enkä nyt puhu siitä tavallisesta oho kumi puhkes-mokasta, joka voi sattua kelle hyvänsä, vaan tarkoituksellisesta raskautumisesta. Kun väitetään syövän pillereitä tai tarkoituksella puhkotaan kumit kangesta. Luulisi, ettei kukaan halua tietentahtoen yksinhuoltajaksi, mutta valitettavasti näihinkin on törmätty. Joissa miestä on käytetty pelkkänä siitosorina, astetta pahemmassa petoksessa sen lisäksi vieläpä lompakkona.

On ollut murheen murtamaa nähdä mies joka on vastoin tahtoaan tullut isäksi. Joka kokee silti tarvetta olla lapsensa elämässä kun tällainen on kerta maailmaan tullut, mutta äiti evää kaikki mahdollisuudet. Eihän hän alunperinkään meinannut isää lapselle ottaa, ainoastaan siittäjän. Mieheltä ei kysytty kertaakaan mitään. Edes niissä tapauksessa kun tapaamisoikeudeton isä sidotaan rahallisesti lapseen seuraavaksi 18 vuodeksi.
Oikeus on näissä tapauksissa aina äidin puolella, jolloinka isän on lähestulkoon sama vain nakata rahansa jorpakkoon ja alistua kohtaloonsa, jonka säätelee lapsen äiti. Näin rumissa tapauksissa harvoin edes lasta kuunnellen.
Monesti myös lapset on aivopesty samaan yhdennaisentotuuteen kuin ulkopuolisetkin viranomaiset; isä juo, lyö, pelaa rahansa tai ei muuten vain ole kykenemätön kasvattajaksi tai roolimalliksi. Tällöin ei evätä lapsia pelkästään isältä, vaan isä lapsilta. Eikös lapsilla ole oikeus kumpaankin vanhempaansa? Toisen kieltäminen lasten elämästä pitäisi aina olla tarkkaan perusteltua ja TODISTETTUA. Toisen vanhemman mustamaalaaminen lailla kiellettyä ja isäksi huiputtaminen pahemman luokan petos.

Tasa-arvon hakeminen tulisi olla sitä miltä se kuulostaakin. Pyrkimystä siihen, missä kaikilla osapuolilla olisi lähtökohtaisesti samat arvot ja oikeudet. Pelkkä sukupuoli ei kerro kumpiko on parempi kasvattamaan lapsia ja kykenevämpi hoitamaan heitä rakkaudella.
Mieheni tuli varhain isäksi vahingon kautta, ja hälle jäi siitä kaksin kappalein pieniä tyttöjä vuoden ikäisenä hoidettavaksi ja elätettäväksi. Voin vain ihmetellä, että millä keinolla hän on saanut sen tehtyä. Kasvatustyön kahdelle niin pienelle lapselle yksin kahta työtä tekevänä.
Tämä taitaakin olla todiste siitä, ettei pippeli ole este onnistuneelle yksinhuoltajuudellekkaan;)

2 kommenttia:

  1. Paljon asiaa tärkeästä asiasta. Yksi mikä tähän myös liittyy ja mistä nykyään kirjoitetaan on vieraannuttaminen. Toivottavasti kyseinen asia saadaan rangaistavaksi teoksi lakikirjoihin. Toisaalta kun siihen on menty, niin asiathan
    ovat jo lasten kannalta valmiiksi pielessä..

    VastaaPoista
  2. Good point. lapsella tulisi ensisijaisesti olla aina oikeus kumpaankin vanhempaan tasavertaisesti. ynnä muihin sukulaisiin, ja tällaiseen vieraannuttavaan toimintaan hyvät ja pitävät perusteet.

    VastaaPoista